Tussenstand Regionale Liga II Noord-Oost

Gepubliceerd op 1 juli 2024 om 22:37

Oude Pekela,30-6-2024 - Onder het toeziend oog van enthousiaste toeschouwers en met de geur van tatami in de lucht, vond afgelopen weekend de eerste ronde van de Regionale Liga II plaats bij Judo Vereniging Zempo in Oude Pekela. Acht gedreven teams stonden klaar om hun vaardigheden en teamgeest te tonen in deze spannende competitie, waarin elk team drie of vier keer de strijd met elkaar aanging. De sfeer was geladen met energie en sportieve rivaliteit, terwijl judoka’s van verschillende clubs elkaar ontmoetten op de mat.

De deelnemende teams waren Bijsterbosch/Haagsma 2 (Heerde/Hengelo), Sportschool Poelstra (Franeker), G.S.V.B. de Mattekloppers (Groningen), Judo Team Ijsselmond (Ijsselmuiden), Judo 53 Graden Noord 2 (Veendam), Judo Promotion Twente (Hengelo) en TalentBase NL 2 (Heerenveen). Helaas was het voor Joey's Judoschool in de eerste ronde niet mogelijk een team op de been te brengen.

Het publiek werd getrakteerd op spectaculaire judotechnieken en spannende wedstrijden. Over de gehele dag waren er maar liefst 10 (oud) nationaal kampioenen op de mat te bewonderen. In totaal hebben alle judoka's samen 49 medailles gewonnen op Nederlandse Kampioenschappen en 10 medailles op Europa Cups, wat de hoge kwaliteit van de competitie benadrukte.

De eerste ronde van de Regionale Liga II bracht niet alleen opwinding en sportieve strijd, maar ook een tussenstand die de belofte van een spannende competitie inhoudt. Onder de deelnemers bevinden zich teams die hun expertise en vastberadenheid duidelijk hebben laten zien, en de huidige tussenstand weerspiegelt zowel hun successen als de uitdagingen die hen te wachten staan in de komende rondes.

Bijsterbosch/Haagsma 2 uit Heerde/Hengelo voert momenteel de ranglijst aan met een onberispelijke prestatie. Met vier overwinningen uit vier wedstrijden, een totaal van 15 punten, en een indrukwekkende score van 147 punten zonder een enkel punt tegen te krijgen, hebben zij zich stevig aan de top gevestigd. Hun dominantie op de mat toont de kracht van hun team en hun vermogen om onder druk te presteren.

Op de tweede plaats staat G.S.V.B. de Mattekloppers uit Groningen. Dit team heeft drie van hun vier wedstrijden gewonnen, wat hen 10 punten heeft opgeleverd. Met een score van 100 punten, ondanks 60 punten tegen, laten zij zien dat ze een geduchte tegenstander zijn. Hun prestaties geven aan dat ze vastbesloten zijn om in de komende rondes nog sterker terug te komen.

Judo 53 Graden Noord 2 uit Veendam volgt op de voet met eveneens drie overwinningen uit drie wedstrijden en 10 punten. Hun score van 97 punten en slechts 20 punten tegen, getuigt van een sterke defensieve en aanvallende strategie. Dit team heeft bewezen dat ze zowel op technische vaardigheden als op teamcohesie kunnen vertrouwen om resultaten te boeken.

De vierde plek wordt ingenomen door TalentBase RTI Heerenveen 2 Met twee overwinningen uit vier wedstrijden en 11 punten, hebben ze een score van 110 punten behaald, ondanks 50 punten tegen. Hun prestaties tonen hun potentieel en hun ambitie om hogerop te komen in de ranglijst.

Op de vijfde plaats staat Judo Promotion Twente uit Hengelo, met twee overwinningen uit vier wedstrijden en 8 punten. Hun score van 80 punten en 77 punten tegen laat zien dat ze in staat zijn om competitieve wedstrijden te leveren en dat ze in de komende rondes een bedreiging kunnen vormen voor de teams boven hen.

Judo Team Ijsselmond uit Ijsselmuiden, met één overwinning uit drie wedstrijden, staat momenteel op de zesde plaats. Hun score van 40 punten en 67 punten tegen laat zien dat ze nog werk te doen hebben, maar hun enkele overwinning toont aan dat ze de capaciteiten hebben om te verrassen.

Op de zevende plaats staat Sportschool Poelstra uit Franeker. Ondanks vier wedstrijden zonder overwinningen en slechts 1 punt, hebben ze 10 punten gescoord. Ze hebben te maken gehad met zware tegenstand, maar hun doorzettingsvermogen is bewonderenswaardig.

Helaas sluit Joey's Judoschool de rij. Door het onvermogen om een team op de been te brengen in de eerste ronde, hebben ze nog geen punten kunnen verzamelen. Ze zullen ongetwijfeld hard werken om in de volgende ronde een comeback te maken.

Met de vele getalenteerde judoka's, waaronder 10 (oud) nationaal kampioenen en winnaars van in totaal 49 medailles op Nederlandse Kampioenschappen en 10 medailles op Europa Cups, belooft de competitie spannend te blijven. De volgende ronde zal ongetwijfeld weer spectaculaire wedstrijden en verrassende wendingen brengen.