Een Verassende Tweede Plek voor Bijsterbosch / Haagsma

Gepubliceerd op 7 juli 2024 om 22:55

Gerrit Bijsterbosch coachen op NKT Judo

 

Het team Bijsterbosch / Haagsma werkt al geruime tijd samen, en deze samenwerking verloopt heel natuurlijk. "We werken al een hele tijd samen met Haagsma, het was eigenlijk logisch dat we dit samen doen. Het lijkt ook wel één club. Marc geeft natuurlijk bij ons regelmatig de training. De rolverdeling is dat ik de Judo Liga op me heb genomen omdat Marc hartstikke druk is met alle individuele wedstrijden."

Met de tweede ronde in Hengelo op 21 september in het vizier, is Gerrit al bezig met de voorbereidingen. "Voor de tweede ronde in Hengelo kijken we eerst welke judoka’s beschikbaar zijn en dan kijken we gewoon hoe we weer de sterkste opstelling kunnen maken. Het kan best zijn dat dit iets afwijkt van de eerste ronde."

Gerrit is trots op het team en benadrukt dat iedereen bijdraagt aan het succes. "Er zijn bij ons in het team geen bijzondere mensen die ik echt eruit wil lichten. Ik heb gezien dat iedereen naar behoren presteert. Het is belangrijk dat we het met z'n allen doen en dat maakt de club sterker. Ook de individuele judoka zal hier beter door worden."

Ondanks het succes, blijft Gerrit realistisch over de verwachtingen voor de volgende ronde. "Verwachting voor de volgende ronde is, denk ik, dat er toch nog een aantal teams sterker zullen zijn dan in de eerste ronde."

Strategisch gezien, zijn er nog geen grote veranderingen doorgevoerd. "We hebben geen strategische wijzigingen aangebracht. Misschien dat dit nog komt. Het is nu nog te vroeg, het duurt nog bijna drie maanden voordat we weer op de mat moeten."

 

 

Wat Gerrit persoonlijk motiveert als coach, is niet alleen het winnen. "Wat mij motiveert als coach is natuurlijk het winnen. Maar voor mij is niet alleen het winnen belangrijk, maar ook dat het een mooie judodag is. Ik hoop dat de Judo Liga een succes wordt en dat we daar nog vele jaren plezier van zullen hebben. Mijn persoonlijke mening is dat het zeer goed is opgezet, tot in de puntjes verzorgd, groot compliment aan Wouter."

Met een sterke start in de eerste ronde en een optimistische blik op de toekomst, gaat het team Bijsterbosch / Haagsma vol vertrouwen richting de volgende uitdagingen in de Judo Liga.

Gerrit Bijsterbosch, coach van het team Bijsterbosch / Haagsma, had een onverwachte verrassing na de eerste ronde van de Regionale Liga 1 Noord-Oost op 30 juni 2024. Zijn team eindigde op een indrukwekkende tweede plek in het tussenklassement. "Ja, de gedachten bij de tweede plek in het tussenklassement waren voor mij een beetje onverwachts. Ik had gedacht dat er een aantal teams met sterkere judoka zouden komen," vertelt Gerrit. "Het is super mooi om zo tussen de grote teams te staan. Het was niet wat we verwacht hadden, maar we zijn er wel heel blij mee."

Gerrit gelooft dat de sleutel tot hun succes ligt in de sterke clubcultuur en het enthousiasme van de teamleden. "De factoren die hebben meegespeeld om succes te behalen, zijn eigenlijk dat we gewoon een hele leuke club zijn waar iedereen toch zijn beste beentje voorzet. We hebben gewoon naar mijn mening de beste judoka’s opgesteld."

 

 

 

 

Voor Gerrit is de Judo Liga van groot belang voor zijn club. "Ik denk dat de Judo Liga heel belangrijk is voor een judoclub. Je ziet dat het leeft in de club en dat ze de club ook een warm hart toedragen wanneer er gestreden wordt tegen andere clubs. Er zijn judoka’s die gestopt zijn met individuele wedstrijden, maar toch heel waardevol zijn om in een team te hebben en dit heel leuk vinden. Ja, voor mij is het een heel goed item om je club te promoten en judoka’s te behouden voor het wedstrijdjudo."

Gerrit kijkt naar de lange termijn en heeft duidelijke doelen voor het team. "We hebben het doel om het team zoals we nu al hebben, Bijsterbosch/Haagsma, verder voort te zetten en te kijken hoe we de judoka’s op de beste plek kunnen zetten. Ook zijn we heel blij met de inbreng van Judovereniging Grootegast in de persoon van Albert Westerhof."

 

Albert Westerhof van judovereniging Grootegast (Rechts)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.