Interview TalentBaseNL over de eerste ronde van de liga

Gepubliceerd op 16 juli 2024 om 16:49

Op 30 juni 2024 hing er een voelbare spanning in de lucht toen de judoka's van TalentBaseNL RTI Heerenveen zich verzamelden voor de eerste ronde van de Regionale Liga 1 Noord-Oost. Ondanks het gemis van zwaargewichten Axel Heeren en Giel Dol, was het team vastbesloten om te laten zien wat ze waard waren.

Sil Velstra, een van de sleutelfiguren in het team, beschreef de dag als een prachtige ervaring. "Ondanks dat we Axel en Giel moesten missen, waren Matyas, Mika en ik erg op dreef. We wisten alle wedstrijden te winnen en pakten de leiding in het klassement," vertelde Sil trots. Het team had te maken met enkele taaie partijen, maar de goede sfeer binnen het team hielp hen om boven zichzelf uit te stijgen.

Mika van Sinderen voegde toe dat hij het toernooi als goed opgezet en competitief ervaarde. "Het hoogtepunt was natuurlijk dat we als team alle partijen wonnen. De uitdaging was dat we met blessures in het team kampten en dus maar met z'n drieën waren." Mika was vooral trots op het feit dat ze ondanks deze uitdagingen niet het verlies accepteerden, maar alles deden om te winnen.

Matyas Tinkoczy, die ook zijn steentje bijdroeg aan het succes van het team, ervoer de dag als een gezellige maar uitdagende middag. Hij was blij met zijn veelzijdige scorend vermogen en voelde zich trots op de manier waarop ze lastige partijen wisten te winnen. "We trainen veel met elkaar en hebben een goede band opgebouwd, dus we weten dat we elkaar kunnen vertrouwen," zei Matyas. Deze onderlinge steun en het vertrouwen in elkaar waren cruciaal voor hun succes.

Sil Velstra, Matyas Tinkoczy, Mika van Sinderen (links naar rechts)

De dynamiek binnen het team van TalentBaseNL RTI Heerenveen bleek een van hun grootste krachten te zijn. Sil benadrukte hoe de ontspannen maar doelgerichte sfeer hen in staat stelde om hun topprestaties te leveren. "De dynamiek in ons team is geweldig. Misschien wel het beste aspect van ons hele team," vertelde hij. Mika voegde hieraan toe: "We trainen bijna elke dag met elkaar en zijn vrienden op en van de mat af."

Met de tweede ronde in Hengelo op 21 september in het vooruitzicht, blijven de judoka's zich toeleggen op hun gebruikelijke trainingen. Elke week wordt er aandacht besteed aan randori, techniek, kracht en conditietraining, zodat ze in topvorm blijven. "We gaan door zoals we bezig waren," zei Sil. Het doel voor de tweede ronde en het verdere seizoen is duidelijk: alles winnen. Mika benadrukte dat ze eerst even rust nemen in de vakantie en daarna weer volop aan de bak gaan om wedstrijdfit te zijn.

De Judo Liga speelt een belangrijke rol voor TalentBaseNL RTI Heerenveen. Het geeft hen niet alleen een kans om te strijden voor hun club, maar ook om een sterk gevoel van verbondenheid te ervaren. "Het voelt goed om onze club te vertegenwoordigen en het sterke teamverband te laten zien," legde Matyas uit. Mika voegde hieraan toe dat de competitie helpt om meer wedstrijden van niveau te maken in Nederland en hiermee de club naar een hoger niveau te tillen.

De steun en begeleiding van hun coach, John van der Meer en Edwin Steringa, zijn van onschatbare waarde. Zij zetten zich dagelijks in om de judoka's beter te maken, zowel als atleten als individuen. "Ze helpen ons op zoveel manieren, van technische training tot mentale ondersteuning," vertelde Matyas. Zijn toewijding en inzet maken een groot verschil in de prestaties van het team. Mika merkte op dat coaches op een andere manier naar de wedstrijden kijken, wat helpt om verbeterpunten op de training toe te passen.

Om de mentale druk en verwachtingen in aanloop naar belangrijke rondes het hoofd te bieden, praten de judoka's met elkaar over hun stress en blijven ze elkaar motiveren. "Het helpt om als team open te zijn over onze gevoelens en om elkaar te steunen," zei Sil. Mika benadrukte het belang van een vaste routine in de aanloop naar een wedstrijd, inclusief trainingsschema, voeding, warming-up en timing.

Wat de judoka's van TalentBaseNL RTI Heerenveen inspireert en motiveert, is hun liefde voor de sport en het strijden als team. "We houden allemaal van strijden en winnen. Het is misschien nog wel mooier om dat als team te doen dan individueel," zei Matyas. De wil om samen te winnen en hun club trots te maken, drijft hen om door te gaan en steeds beter te worden. Mika concludeerde dat het doel is om kampioen van Nederland te worden in de liga en om samen deze ervaring te delen als team.

Met hun sterke teamgeest, gedrevenheid en de steun van hun coach, kijken Sil, Matyas, Mika en de rest van TalentBaseNL RTI Heerenveen vol vertrouwen naar de toekomst in de Judo Liga. Ze zijn vastbesloten om te blijven strijden en hun toppositie te verdedigen in de komende rondes.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.