Judoliga: Een Win-Win Situatie voor Judoclub Amstelveen

Gepubliceerd op 31 augustus 2024 om 16:36

Michiel Loeber, eigenaar van Judoclub Amstelveen, straalt enthousiasme uit wanneer hij over de komende Judoliga praat. "We hebben enorm veel zin in de Judoliga," begint hij. "Ons team bestaat uit jonge judoka’s die keihard werken om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Tijdens de trainingen worden ze begeleid door ervaren judoka’s die in het verleden veel wedstrijden hebben gewonnen. Dat zorgt voor een geweldige voorpret, ook al hebben we nog geen enkele ronde gespeeld. De samenvattingen van de andere regionale liga’s geven ons een goed beeld van wat ons te wachten staat en hebben ons vol energie gezet om er helemaal voor te gaan."

Toch blijft Michiel voorzichtig met zijn verwachtingen. "Ik vind het lastig om te voorspellen hoe we het zullen doen in de competitie, want ik heb echt geen idee hoe sterk de andere teams zullen zijn. Maar ik ga ervan uit dat het niet makkelijk zal zijn om van ons te winnen!" lacht hij. "Mocht het toch anders lopen en we verliezen, dan is dat alleen maar waardevolle ervaring. Dat zal ons alleen maar beter voorbereiden op de volgende ontmoetingen. Voor mij is het hoe dan ook een win-win situatie."

Hij is vooral trots op één judoka in het bijzonder. "In mijn team judoot Teun Zwetsloot. Hij heeft zich een jaar geleden bij ons aangesloten en maakt sindsdien een enorme ontwikkeling door. Teun had al een sterke basis in judo, kracht en conditie, maar zijn spel is inmiddels veel sterker geworden. Ik ben ervan overtuigd dat de Judoliga hem nog verder zal helpen in zijn ontwikkeling."

Hoewel de sfeer binnen de competitie nog onbekend is, hoopt Michiel dat de Judoliga een positieve impact zal hebben op de Nederlandse judosport. "We hebben nog geen ronde gespeeld, dus ik weet nog niet hoe de sfeer zal zijn. Maar ik hoop dat deze clubcompetitie leidt tot een hernieuwde groei van judo in Nederland. De onderlinge concurrentie tussen clubs en judoka’s kan ons allemaal sterker maken, en hopelijk helpt dit ons om de mislukte centralisatie op Papendal snel achter ons te laten. Momenteel lopen we flink achter op landen zoals Frankrijk, Azerbeidzjan, Georgië en Kazachstan. Om weer op dat niveau mee te doen, hebben we gezonde sportieve rivaliteit nodig en moeten we elkaar helpen in de ontwikkeling van onze judoka’s. Deze Judoliga kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Eigenlijk is het merkwaardig dat de Judobond zelf niet met dit concept is gekomen."

Michiel kijkt ook uit naar de extra dimensie die gastjudoka’s aan de competitie toevoegen. "Ik heb een paar gastjudoka’s in mijn team, en ik hoop de speelronden te kunnen combineren met extra trainingen met deze gasten. Die extra trainingen zorgen meestal voor extra energie en gezelligheid in ons team, en daar kijk ik het meeste naar uit," sluit hij af met een glimlach.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.