Amed Brinks van NSJV Fudoshin: "Samen naar de tatami met het teamgevoel voorop"

Gepubliceerd op 16 september 2024 om 23:15

Wat zijn je verwachtingen voor de Judo Liga dit jaar?

Amed: “We hopen op leuke, spannende potten. Het niveau kunnen we pas echt inschatten na de eerste ronde, dus wat verwachtingen voor resultaten betreft blijf ik liever even bescheiden hahaha.”

 

Is er een aspect van de competitie waar je extra naar uitkijkt?

Amed: "De eerste ronde is in Nijmegen, in de SportQube. Ik train daar regelmatig als gastlid bij STJN, dus het voelt voor mij als een thuiswedstrijd. Dat maakt het extra speciaal voor mij."

 

Hoe bereid je je voor op het coördineren van een evenement als dit? Heb je speciale tips of trucs?

Amed: "Het is belangrijk dat iedereen zich persoonlijk betrokken voelt. Je bent echt van elkaar afhankelijk als team. Iedereen moet zich bewust zijn van de data en afspraken. Ik maak regelmatig een praatje met de jongens, vooral in de laatste weken voor het toernooi. Dan is het belangrijk om te weten hoe het ervoor staat, zeker omdat sommigen nog moeten afvallen. Afvallen is nooit leuk, maar als je het samen doet, steun je elkaar. Dat maakt echt een groot verschil."

 

Wat vind je het leukste aan je rol als coördinator voor NSJV Fudoshin?

Amed: "Het enthousiasme van de jongens is geweldig. Toen ik het plan voor de Judo Liga voorstelde, was iedereen meteen betrokken. We leven echt samen naar de wedstrijden toe. Het voelt als een gezamenlijke missie en dat maakt het allemaal heel bijzonder."

 

Welke uitdagingen verwacht je te tegenkomen tijdens de competitie en hoe ga je deze aanpakken?

Amed: "Een uitdaging is altijd de voorbereiding naar de wedstrijddag zelf. Nu hebben we een volle ploeg, maar wat ga je doen als er mensen wegvallen vanwege blessures of andere verplichtingen? Daarnaast zijn we nu met z’n allen aan het voorbereiden om topfit op de mat te staan, zeker als iemand een tweede pot moet draaien bij een gelijke stand aan het einde van de match  kan dit het verschil maken tussen winst en verlies.”

 

Hoe zorg je ervoor dat de sfeer tijdens de competitie positief en energiek blijft?

Amed: "We zijn met z’n allen een team, het overstijgt de individuele prestatie. Iedereen is belangrijk voor ons en deze waardering helpt mee voor het teamgevoel. Als we als een team opereren, blijven we positief en energiek, ongeacht de resultaten op de mat."

 

Heb je een boodschap voor de deelnemers en supporters die de Judo Liga gaan bijwonen?

Amed: "Geniet van de dag en het judo, maar vergeet niet dat het teamgevoel centraal staat. Samen bereiken we meer en dat maakt deze competitie zo bijzonder. Laten we vooral met z’n allen er een mooie dag van maken waarop sportiviteit centraal staat. Daarnaast hoop ik dat iedereen ook lekker voor de hele dag komt, ik verwacht in alle 3 de Liga’s mooi Judo te zien en het zou zonde zijn dat te missen."

 

Met zijn passie voor het team en de sterke focus op samenwerking, belooft Amed Brinks een waardevolle coördinator te zijn voor NSJV Fudoshin tijdens de Judo Liga. Zijn betrokkenheid en toewijding zullen ongetwijfeld bijdragen aan een inspirerende ervaring voor zijn team.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.